h1

Työn alla: osa 5

13 marraskuun, 2010


Mitäänsanomaton poppirokki raikaa, korealaiset justinbieberit punastelevat lavalla ja paperisilppua sataa taivaasta, mikä se on? No Sony Ericsson STARCRAFT II Open Season 2:n finaalijuhlinnat tietysti, onnea vaan Jae-Duck ”NesTea” Limille, joka selkeästi kantaa korkealla kaikkien maailman ankkojen yhteistä lippua. Ja onnea Foxerille ensi vuodelle, jos ei hyväpalkkaisen hiusmuotoilijan ura ole sitä ennen vienyt mennessään.

Mutta se starcraftboteista, tämänkertainen Työn alla on tavanomaista pienimuotoisempi mutta sitäkin intensiivisemmän omistautumisen tulosta. Anka voi taputtaa itseään selkään, sillä ainakin yksi ikuisuusprojekteista on nyt saatettu kunnialla loppuunsa, ja matka kohti jatko-osia voi alkaa! Viime aikoina on tullut pelattua myös paljon lautapelejä, ja niihin sen tarkemmin paneutumatta voin silti suositella sekä Thurn und Taxisia että monille hieman tutumpaa Carcassonnea.

Halo 3: Tuskin tulee kellekään yllätyksenä viimeaikaisen Halo-käännytyksen vanavedessä. Co-opin puolella sujahtaminen Arbiterin nahkoihin on ollut kiitettävää vaihtelua, josta vähiten ei liene kiitos defaulttina käteen iskettävälle plasma riflelle. Reachin jälkeen Heroic on yllättävän kesyä kyytiä, mutta tylsäksi menoa ei voi missään mielentilassa kuvailla, kiitos siitä sekä pelisuunnittelulle itselleen että peliseuralle. Yksinpeliä tuleekin harrastettua lähinnä catching up -treeninä, jotta esimerkiksi Covenantia metsästäessä ei toistaisi Reachista jo selkärankaan iskostuneita kontrolleja (”YRITÄN LYÖDÄ EN LADATA ASETTA NGHOOGH”). Vaikka DM tietysti houkuttelee, on juuri kampanjoiden selättäminen co-oppina riemua täynnä, kun kerta toisensa jälkeen huomaa joutuvansa mitä jännittävimpiin tilanteisiin koomisin seurauksin (”Mikä toi nyt on olevinaan, tankilta näyttää mut ei liiku eikä inahda” ”Onkohan sen kuski jo kuollu?” ”Meen lähemm––VOI PERSE se oliki selkä tännepäin, plasmaa naamaan”).

Professor Layton and the Curious Village: Kyllä! Vihdoin! Pahamaineiseen yhteispelilimboon yli vuodeksi jumittunut puzzlepeli sai vihdoin ansaitsemansa läpipeluun, kun anka otti oikeuden omiin käsiinsä ja kylmästi ratkaisi arvoitukset St. Mysteren kylässä omin päin. Tätä motivoi kummasti veljen vastikään postilaatikosta kolahtama Pandora’s Box, jonka hamsterin kestävyystreeniä pitää tietenkin päästä mitä pikimmiten kokeilemaan kunhan Curious Village on ensin suoritettu alta pois. Mistään hampaat irvessä läpi -velvollisuudesta ei onneksi ole ollut kyse, vaan kunnolla käyntiin päästyään Layton ja Luke tempasivat mukaansa juuri niin paljon kuin kaikkialla on suitsutettukin. Tarkempaa tilitystä on epäilemättä luvassa hamassa tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä käynnissä on vielä bonusten muodossa extrapuzzlejen ratkontaa sekä kaksikon hotellihuoneiden sisustamista täyteen potentiaaliinsa. Ja missähän ne kolme arvoitusta, jotka ekalla pelikerralla missasin, mahtavat oikein lymytä…

+ extra: Minecraft houkuttaa. Paljon. Apua. En valmistu ikinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: