h1

My Boyfriend

22 elokuun, 2009

3081 My BoyfriendMy Boyfriend (DS)
n4g.com

Lyhyesti: No, pelin nimi on My Boyfriend. Päättele siitä.

Kuriositeetti -osiossa hypätään seuraavaksi suoraan skeidapelien ihmeelliseen maailmaan edustajanaan hyvin nasevasti nimetty My Boyfriend. Usein nimitystä ”paskapeli” voi käyttää jokseenkin humoristisesti ja camp-arvolla ryyditettynä, jolloin viihdyttävyysarvo syntyy niiden täydestä älyvapaudesta tai käsittämättömästä ohjelmoinnista. On tietenkin vain oikeudenmukaista, että kauniimmalle sukupuolelle on haluttu tarjota yhtä lailla itkeäkö vai nauraa -tason kokemuksia pelimuodossa, mutta jotenkin epäilen että kyseinen efekti on ollut tekijöiden prioriteettilistan kärjessä aivan tarkoituksella – varsinkin kun tässä tapauksessa jäädään ehdottomasti enemmän itkun puolelle, ja olisi toivottavaa ettei viihdyttävyysaspektin kokeakseen tarvitsisi olla keskimääräistä parkkiintuneempi masokisti. Mutta annetaan pelille siitä (ja nimestä) huolimatta tasavertainen mahdollisuus, ja katsotaan mitä seuraa.

Alussa saan nimetä hahmoni, joka toimii tästedes persoonani ekstensiona lemmenseikkailuissa. Check. Seuraavaksi on luvassa tärkeistä tärkein, eli tavoittelemani kaksilahkeisen persoona yhteen sanaan tiivistettynä: sydämeni valittu voi olla joko pahasti emorokkarin näköinen Muusikko, tukkajeesusta muistuttava Atleetti, tai peräti skeittilautaa halaava Kapinallinen. Nimeä adonikseni ei tarvitse, viis pikkuseikoista! Koska pahisuilla on aina hauskempaa, valitsen Kapinallisen. Tässä vaiheessa täytyy paljastaa, ettei pelikerta ole ankan ensimmäinen. Itse asiassa kokeilin My Boyfriendia jo (pelitiedot paljastavat totuuden) viime maaliskuussa, jolloin noin kymmenen minuutin pituisen session jälkeen pettivät hermot ja usko ihmiskuntaan. Näin lyhyen ragepartpelaamisen perusteella on kuitenkin paha arvioida peliä sen tarkemmin, joten päätin koettaa rikkoa edes entisen ennätykseni; tästä oli hyötyä jo sikäli, että siinä missä ensimmäisellä pelikerralla puolet ajasta meni alussa päämäärättömään suhaamiseen, nyt tiesin jo jotenkuten mihin alussa oli tarkoitus mennä. My Boyfriendilla on nimittäin vekkuli tapa olettaa pelaajan olevan harjaantunut ajatustenlukija, mikä on aina hyvä enne.

itler ei mahtunut

itler ei mahtunut

Hommahan alkaa sillä, että (jälleen nimetön) paras ystäväsi käy kanssasi ehkä maailman mielenkiintoisinta keskustelua siitä kuinka olet löytänyt SIISTEIMMÄN JÄTKÄN EVAR. Interaktiiviset vastausvaihtoehdot tyttökaverin aivottomiin uteluihin pojan olemuksesta tuskin liikuttavat mitään kosmisen maailmankaikkeuden skaalalla (mm. ”dreamy”, ”breathtaking” ja ”stunning”), mutta kaiken huippuna pelaaja voi vastata kysymykseen ”oottekste puhunu jo???” lauseella ”no idea”. Jaa. No, mikäs siinä. Ei ankakaan aina tiedä kelle on puhunut ja kelle ei. Yllättävän vaikeaa sellainen.

Seuravaaksi luvassa on… lisää harhailua? 3D-ympäristö on aivan liian laaja tämänkaltaiselle hölynpölylle, sillä vaikka pelaaja tajuaisi lopulta suunnistaa koululle (kun ei muutakaan keksi), on luvassa auttamatta paikkoihin törmäilyä muutaman minuutin edestä zombientyhjentämillä lähiökaduilla. Sokea hortoilu kuitenkin palkitaan (?) kun koulun pihalla odottaa unelmien könsikäs kaikessa komeudessaan. BFF preppaa sinua keräämään rohkeutesi. Pelaat minipelin saadaksesi pojan huomion. Tämän kanssa vaihdetaan… pari sanaa. BFF haluaa heti tietää miten homma meni. Lisää hortoilua. Äitisi haluaa että hankit osa-aikatyön. Silloin tällöin klikkaat styluksella sydämenmuotoisia symboleja, jonka jälkeen kuuntelet 30 sekuntia ikkunanputsausääniä. Mitä helvettiä tässä tapahtuu?

Dialogin riemuvoittoa

Dialogin riemuvoittoa

Pienellä Sherlock Holmes -kikkailulla voi havaita, että sinne tänne pelialuetta on ripoteltu hahmon erilaisia energiapalkkeja täydentäviä pisteitä. Kylpy täydentää puhtauskäyrää ja ruoka ruokakäyrää, kännykkä… kännykkäkäyrää? Mitään ei missään välissä selitellä eikä mikään tunnu oikeastaan käytännössä vaikuttavan mihinkään, mutta ei hätää, peliin tarttunut on varmasti niin The Sims -tietoinen että tajuaa herkemmästäkin mistä on kyse. Kai. Silloin tällöin törmää myös rahatukkuihin, joita klikkaamalla pääsee pelaamaan älyvapaita minipelejä rahaa ansaitakseen – ja lo and behold, täysin summanmutikassa eksyin jopa bussipysäkille, josta nysse vei minut taas yhden mieltäylentävän latausruudun kautta ostoskeskukseen. En mennyt lähellekään uloskäyntiä, mutta epähuomiossani erehdyin klikkaamaan random tädin yläpuolella heiluvaa sydäntä, jonka jälkeen tuijotin taas latausruutua ostoskasseja kantavasta eukosta, ja löysin itseni teleporttautuneena takaisin kotipihalleni. Ookoo. No, sattuuhan sitä. Otsasuoni tosin tykyttää jo.

Mutta ei tässä vielä kaikki! Koska My Boyfriendissä on myös Juoni (?), kehottivat pikkulinnut (tai toisinsanoen vinkkinappi touchpadin yläreunassa, luojan kiitos siitä) minua jälleen kierimään edestakaisin alueiden välillä yrittäen stalkkeri-fu:ni avulla paikantaa rakkaimpani-joka-ei-vielä-tiedä-olevansa-Se-Oikea. Ja voi pojat! Puistossa oli alkamassa skeittausskaba! Tai jotain! En tiedä eikä kiinnosta! Mutta jännää on! Ikävä kyllä pari teiniä kertoivat minulle, etten näytä kuuluvan joukkoon (???) joten pääsyni johonkin (???) oli evätty kunnes näyttäisin tarvittavan asialliselta. No, luvassa oli siis reissu ostoskeskukseen, tällä kertaa syystä!

joo

joo

Seikkailuni koiranulkoiluttamisen, autonpesun, kirjojen lajittelun ja ties minkä nuijan parissa olivat ansainneet tilille yhteensä noin nelisenkymmentä puntaa (?), joilla sain hankittua muutamat räikeät halpismeikit ja aina tarpeellisia hiusvärejä. Ja eikun kotiin lätkimään ostokset ylle: uusi, viehättävä maksullinen nainen -lookini oli valmis! Ottaen huomioon etten ollut kuitenkaan vaihtanut vaatteitani, olin skeptinen menisikö viiden sentin muuttumisleikki läpi, mutta ilkeät teinit ihastelivat repäisevää ja mautonta ulkonäköäni siitä huolimatta. Pääsin puhumaan unelmapojalleni ja… ilmeisesti tämä kutsui minut siltä istumalta flegmaattisen konemaisesti kahville? Mihin hemmettiin se skeittausskaba jäi? Mitä hittoa täällä edelleen tapahtuu? Värjäsin jopa tukkani tätä varten! Nyt jotakuta kusetetaan!

Arvaa huviksesi, mikä näistä on oikea vastausvaihtoehto

Arvaa huviksesi, mikä näistä on oikea vastausvaihtoehto

Unelmien pojalla (oikea yläkulma) on kovasti häntä muistuttava klooni (vasen alakulma)

Unelmien pojalla (oikea yläkulma) on kovasti häntä muistuttava klooni (vasen alakulma)

Aina hyödyllistä vinkkinappia (valehtelematta ainoa oikeasti hyödyllinen asia koko pelissä) klikatessani minua infottiin, että päästäkseni konkreettisesti kyseisille treffeille körilääni kanssa pitäisi minun ostaa itselleni jokin ”sporttinen” vaatekerta. Hei oikeasti nyt. Ensinnäkin, luulin valinneeni kapinallisen, en alun hikipetteriä. Toiseksi, kulutin juuri viisi minuuttia pelaamalla jotain vammaista Cooking Mamasta revittyä pizzatäytteidenviskomisminipeliä, josta saldona oli kenties kolmekymmentä puntaa. Ne saatanan housut (jotka ovat muuten kaikki identtisiä väriä lukuunottamatta, joten mistä hemmetistä on tarkoitus tietää mikä luetellaan sporttiseksi?) maksavat lähemmäs kaksi hunttia. Jos en kelpaa tämännäköisenä driftaavana huo… niin, omana itsenäni, niin antaa olla. Pahoitteluni, nimetön hunkadunk, mutta se oli nyt tässä, ei muistella pahalla, mutta toivottavasti saat syfiliksen ja muita tauteja ja kuukahdat.

41idmjPDx4L._SS350_ 51-yycf5kWL._SS350_

No, kestihän sitä melkein puoli tuntia. Amazon.comin screenshotien perusteella luvassa olisi vielä muita mieltäylentäviä minipelejä, ja kertoihan peli ankalle tietoiskuja mm. ilmastonlämpenemisestä ja … jostain, mutta My Boyfriend ei lähetä postissa rahaa sen pelaamisesta tai käännä aikaa taaksepäin palauttaakseen edes siihen tuhlatut minuutit, joten hällä väliä. Tätä ankeampaa lienee vain Mikko Alatalo Rock Band edition.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: