h1

Spotlight: Persona edellä puuhun

12 huhtikuun, 2013

Persona-4-Golden-Box-ArtSpotlight: Persona edellä puuhun
Wiki

Lyhyesti: Alfa-Anka radalla Inaban raitilla

Voi olla että jonain päivänä anka jaksaa taas keskittyä johonkin koheesiin ja tarkoituksenmukaiseen sisällöntuottamiseen. Sitä odotellessa voidaan iloita näistä epämääräisistä horinoista, joiden funktio on käytännössä saada purettua muutamia viime aikojen tärkeimmistä ajatuksista tekstimuotoon. Tällä kertaa aivoitusten kohteena on Persona 4 (Golden), jonka anka huitaisi kevyessä 60 tunnissa läpi PS Vitalla (on muuten asiallinen käsikonsoli noin sivumainintana, jopa siinä määrin että tekisi mieli hommata itselle samanlainen rakkine kun FFX ja X-2 remasterit näkevät päivänvalon). Vaikka jrpg:iden kuluneista taistelusysteemeistä, väsyneistä pelinpidennysmetodeista ja muusta ympäripyöreästä voisi kirjoittaa oman tekstinsä (ja kenties anka kirjoittaakin, tästä on tullut niinikään viime aikoina avauduttua tosielämän tilanteissa), keskitytään tällä kertaa siihen P4:n tärkeimpään puoleen eli pariutumiseen. Ja mikä kaikki siinä on ihan päin ahteria, joka on ankan omaakin leveämpi.

persona-4-golden

Taustaksi seuraavaa: sankarimme Fat ”Fat-kun” Anka siis saapui Inaban pikkukylään selvittelemään televisioon tuupattujen tumpeloiden mysteeriä, mutta tylsääkin tylsempien luolastojen könyämistä tärkeämmäksi puuhaksi osoittautui pian koulukavereiden (tai sairaanhoitajien tai kotiäitien tai mummojen) vikittely. Tämähän Fat Ankalle kävi paremmin kuin hyvin, sillä tarjolla oli jos jonkinlaista misua jokaiselle sormelle ja erogetaipumukselle. Koska tässä vaiheessa Fat Anka ei osannut vielä täysin hyödyntää harrasteklubien tarjontaa ja musiikkikerhostakin tarttui nilkkoihin pyörimään vain joku nyhvö, keskittyi tämä alusta asti piirittämään helpompia kohteita eli luokkatovereitaan. Koska valinta piti tehdä Yukiko ”psykoottinen hyeenanauru” Amagin ja Chie ”vegaanin kauhu” Satonakan välillä, ei kyse ollut ehkä unelmien poikamiehen tasoisesta valintaepisodista, mutta close enough jne. Parempi nekin kuin 12-vuotiaan angstisen esiteinin tasolla olevia runoja suoltava Marie, jonka tsudere-level huiteli jossain viiden tuhannen dolanin asteikolla.

Koska tovereiden kanssa hengaamalla saa Personassa kuitenkin kehitettyä näiden skillzejä taistelun saralla, leikki Fat Anka sosiaalista jokaisessa sopivassa saumassa. Pian kävi kuitenkin selväksi, että Yukiko alkoi osoittaa pariutumisen merkkejä jopa ilman ekstensiivistä iskemisoperaatiota: on se nyt kumma ettei voi edes normaaleista jutuista puhua ilman punastelua, vaikka Fat Anka kovasti yritti vihjata julkisesti olevansa enemmän mieltynyt tämän parhaaseen ystävään! Koska rivien välistä lukeminen on liian haastavaa pelin sisäiselle koodaukselle, koitti vihdoin hetki jona Yukiko selkeästi avasi sydämensä arkut Ankalle, tullakseen kylmästi friendzonatuksi. Lähtöruudun kautta kotiin, kerää halutessasi kaksi hunttia! Kyllä on rankkaa tämä elämä kun Fat Ankan persoona on niin ältsin vastustamaton, että saa rumimpia kivittää kauemmas.

Yukikoepisodin jälkeen Fat Anka keskittyikin sitten piirittämään estoitta Chietä. Tämäkin oli lievästä epäuskoisuudestaan huolimatta kypsää kauraa muutaman hyvinsijoitetun kehun ja kiusoittelun myötä, ei sitä raukkaa varmaan kukaan eläissään ollut aiemmin vaikkapa söpöksi sanonut. Sellasilta kuulkaas irtoaa helpoiten, kyllä Fat Anka tietää miten naisia käsitellään! Vaikka ihan perseestä se Chien kanssa seurustelu viime kädessä oli, antoi jotkut hikiset mätsäävät hikinauhat lahjaksi ja nikotteli pelkästä fyysisen läheisyyden ajatuksestakin. Taisi omaan nilkkaan osua tämä valinta!

p4g_screens_adayinthelife_withmarie

Kun Fat Ankan elämään sitten pamahti teini-idoli ja fyysisesti estottoman oloinen Rise, oli turha itkeä kaatuneen maidon perään. Polygamia on Persona 4:n maailmassa täysin varteenotettava vaihtoehto, mutta Fat Anka koki moraaliseksi velvoitteekseen suojella herkän Chien psyykettä ja pysytellä yhden naisen miehenä. Tästä johtuen kaikki Risen lukuisat flirttailut sujahtivat ohi kuin vesi ankan selästä, mutta koska Rise on hyvin kätevä apuri taisteluissa, oli tämän social linkin maxaamiselle tilausta. Kun Rise sitten äityi herkistelemään idoliuransa tuskista ja purskahti itkuun Ankan silmien edessä, varoitti peli kohteliaasti Ankan seurustelevan jo yhden tytön kanssa. Reaktiovaihtoehtoja löytyikin hulppeat kaksi: a) halaa Riseä ja b) älä tee mitään. Koska tässä vaiheessa Rise oli jo Fat Ankan hyvä ystävä, oletin halaamisen olevan ihan korrekti empatian ilmaisun muoto. BZZZT WRONG MOTHERFUCKER! YOU AND RISE HAVE NOW BECOME INTIMATE! Kertahalauksesta tyttöystäväksi, koska sellasta se intiimiys Japanissa vaan on! Ruksutiraksuti savefilun kautta voittoon, ja tällä kertaa Fat Anka siis toljotti kohteliaana vierestä Risen itkiessä maskarat poskille. Kyllä on tervettä menoa tämä

Kaksi ansaa vältettyään Fat Anka kelasi olevansa ihan turvallisilla vesillä ja paaviakin ilahduttavan monogamisessa suhteessa Chien kanssa (vaikkei sitä kyllä oikeen mistään olisi voinut arvata). Sairaalassa ahdistelevan hoitsun välttely osoittautui suht helpoksi ja sen bändiharkkojen nyhvön anka ignorasi noin muutamaksi kuukaudeksi putkeen muiden touhujen vääntämisen yhteydessä. Yosuke ”massive douchebag” Hanamura osoittautui vain bro-tason kandidaatiksi (ei Anka olisi vällyjen väliin sitä spedeä kelpuuttanutkaan) ja Kanjia kiinnosti enemmän pehmolelujen väkerrys, joten seuraavan kerran Fat Anka joutui vaikeiden valintojen eteen vasta Naoto ”iya, hazukashii” Shiroganen yhteydessä. Pitihän sitä ensin kerätä nuudelikuppilassa kulhosta rohkeutta ennen kuin tämän kanssa pääsi edes kahdenkeskisiin bondaushetkiin, joten kenties Ankan kannattaisi olla varuillaan?

BZZZT WRONG MOTHERFUCKER! Anka tuhosi omat deittimahdollisuutensa Naotoon jo kättelyssä, kun muutaman hengaustuokion jälkeen erehtyi toteamaan tälle ettei tämän sukupuolella ole merkitystä. Ei kuule käy alkuunsakaan laatuun tällainen epämääräinen pelleily! Naoto selkeästi sisimmässään janoaa päästä puhkeamaan naiseutensa kukkaan tai syleilemään tissejään ilman bindauksia tai jotain, ja jos ei sitä rohkaise niin ei Naotolta Personaa irtoa. Tyhmä Anka, Japanissa kaikella on paikkansa ja väliinputoajilla ei mitään paikkaa, joten siinä meni se romantic flag, lähtöruudun kautta kotiin ja älä kerää kahta hunttia. NO EI SIT

38-P4-00254

Jossain välissä Fat Anka huijasi tylsyyteensä sen vaahtosammuttimen kokoisen bändiharkkamisunkin ihastumaan itseensä mutta teeskenteli tietämätöntä tämän yrittäessä tunnustaa tunteita. Aika awkwardia oli. Kävi melkein sääliksi, mutta sitten anka muisti että Fat Anka on persoonaltaan edelleen kuin märkä rätti, joten ei voi sääliä ihmistä jonka miesmaku on näin huono. Jossain vaiheessa se Chiekin osoitti taas olevansa Ankan tyttöystävä ja sitten hengattiin jossain biitsillä syömässä pahaa suklaata, mutta vähän antikliimaksiksi jäi. Ehkä ois sittenkin pitänyt iskeä se hoitsu?

Hieno peli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: