h1

Sprölölöö: 5+1 fiktiivistä TV-peliä, joiden pitäisi olla todellisia

23 huhtikuun, 2012

Sprölölöö: 5+1 fiktiivistä TV-peliä, joiden pitäisi olla todellisia

Tänä vuonna ankalta jäi käyttämättä priimatilaisuus huonon huumorin ja väsyneiden ideoiden kylvämiseen aprillipäivän muodossa ihan puhtaasti unohduksen ja erheen johdosta. (”Ai nii oon jotain tällasiaki tehny, oho”) Monet muut pelisivustot kunnostautuvat kuitenkin vuosittain esittelemällä kerran vuodessa jonkin hyvin hämmentävältä tuntuvan uutuuspelin ennakkovilkaisun: ihanko oikeasti Street Fighterista on tulossa Cooking Mama -tyylinen ruoanlaitto-sim! Toisinaan villeiltä piloilta tuntuvat ideat osoittautuvat täydeksi todeksi (”hah hah joo niin varmaan, Phoenix Wright ja Professor Layton samassa pel… jaa ok”), mutta rannalle jää lukuisia piripäisiä aivoituksia, jotka eivät ehkä suoranaisesti ansaitsisi nähdä päivänvaloa, mutta olisivat silti viihdyttävää pelattavaa edes kuriositeettikokeilun verran. Aprillipäivän lisäksi hienoja ideoita sikiää toki fanienkin parissa, joten tähän Sprölölööhön on koottu heittämällä lista viidestä plus yhdestä TV-pelistä, joiden pitäisi ankan mielestä olla todellisia.

5. Jail Break Auto (Misfits)

Jail Break Auto kiilaa listan häntäpäähän vähän driftaushuijaamalla, sillä E4:n sivuilta löytyy kyllä varhaisia GTA:ita apinoiva kevytversio samalla nimellä. Kaikki Misfits-tv-sarjaa katsoneet tietävät, että se Oikea Jail Break Auto on kuitenkin peli aivan muusta maailmasta. GTA-linjalla toki jatketaan edelleen, mutta kaikki Jail Break Autossa on hellyyttävällä tavalla täysin nyrjähtänyttä aina susirumasta ulkoasusta lähtien. Täysin pihalla olevat hahmot kuuluisivat toki kauppaan, jotta awkward penguin -Simonin jahtaaminen olisi tarpeeksi mielekästä. Minähän en silti mättäisi Kellyä turpaan, vaan kohtelisin hellästi silkkihansikkain!

4. High School Musical + Kingdom Hearts

Kuka voi rehellisesti väittää, ettei HSM-hahmojen tunkeminen mukaan Kingdom Heartsin leväperäiseen universumiin olisi jollain tavalla täysin oikeutettua? Anka ainakin saisi täysin uuden syyn heittäytyä mukaan Soran ja kumppanien (vai kuka sarjan uusimmissa lippulaivoissa nyt seikkaileekaan) retkueeseen, jos luvassa olisi villiä apinaboogieta Troy Boltonin ja muiden laulavien atleettien kanssa. East High:n planeetan jatkuva taustamusiikki voisi olla esimerkiksi letkeä jazz-renditio We’re All In This Togetherista, joskin viimeistään pomotaisteluun ainoa oikea kappale on toki teatraalinen Bet On It. Disneyn notkeat teinit olisivat omiaan peittoamaan Heartlesseja mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla aina koripallotempuista pääträjäyttäviin lauluesityksiin. Miten ihmeessä tämä olisi mitään muuta kuin täydellinen idea?


source

3. Pokemon: The Sherlock Edition

Ok, tässä vaiheessa voidaan myöntää että anka tykkää yleisesti erilaisten fiktiivisten hahmojen muuntamisesta videopelikontekstiin. Jonkinlainen kollektiivinen BBC-pokemon olisikin omiaan hyödyntämään niitä pieniä yksityiskohtia, joita fanit kanavan sarjoissa rakastavat. Kuka ei haluaisi kämppiä öitä Lontoon kaduilla saadakseen kaapattua oman Lestradensa? Mikä hyökkäys osoittautuu kenenkin heikoksi kohdaksi? Onnistutko juuri sinä päihittämään pää-gymleader Steven Moffatin, joka yrittää hallita kaupunkiaan tuskalla ja pas… ylitsepursuavalla sydänveren vuodatuksella? Suurten kysymysten äärellä ollaan jälleen.


source

2. The Wire: The Video Game

Oikeasti tämä peli olisi pelaamisen arvoinen jo pelkästään niiden ääniklippien ansiosta, jotka sarjan parhaista letkautuksista saisi heitettyä mariokarteilun sekaan. Niin älyvapaa ja silti niin täydellinen peli-idea: jo ajatus Stringer Bellin kurvaamisesta jorpakkoon Omarilla driftaten on tehty niin kauniista asioista, että niitä on vaikea sanoiksi pukea. Omaa kilpa-ajokkia voi tuunata kisojen välissä radalta löytyvien bonusten avulla, olivat ne sitten setelitukkoja, huumekätköjä tai muita oravannahkakaupoissa käypää valuuttaa olevia esineitä. Vaan kuka vie voiton kisassa, Baltimoren poliisilaitos, katujen gangsterit vaiko jokin yllättäjistä? Ja mitä tässä kisassa ylipäätään on palkintona?


source

1. Game of Thrones: The Arcade Fighter

This is the game. Right here! Jos kaikki edelläolevat ovat enemmän tai vähemmän ”heh heh” -osastoa, Game of Thrones -aiheinen arcade fighter sen sijaan on ihan realistisestikin ajateltuna täydellinen peli-idea. Sarjan massiivinen hahmokasti mahdollistaa yhtä massiivisen taistelijavalikoiman, joille turpamittelöt ovat luonnostaan lähes elinehto. Usuttamalla Westerosin ja sitä ympäröivien kansojen valiot toisiaan vastaan selviäisi faneillekin kertaheitolla, kuka voittaisi jos esimerkiksi The Mountain ottaisi matsia Jon Snown kanssa. Olisiko Daenarys Targaryen tarpeettoman imba, jos tämän repertuaarista löytyisi lohikäärmeitä kolmin kappalein? Kuka olisi pelin väistämätön huumorihahmo? Osuuko kukaan ylipäätään Tyrion Lannisteriin ilman alalyöntejä? Joku tehkööt tästä todellisuutta, niin anka on ensimmäisenä jonossa odottamassa.

+ 1: No se tämän artikkelin alussa keikkuva toinen GoT-parodia, eli kaikkien näkemä, hehkeääkin hehkeämpi RPG-vääntö. Olisihan se aika täydellinen, myönnetään.

2 kommenttia


    • Haista sinä tommi läntinen v**tu!Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: