h1

Sprölölöö: Koiria koiria koiria

10 tammikuun, 2012

Sprölölöö: Koiria koiria koiria

Lyhyesti: Haluun ;___;

Sprölölöön hienossa hengessä ankaa inspiroivat tällä kertaa nelijalkaiset karvakaverit eli koirat. Kun työaikana on saanut etenkin kesällä hiellä ja verellä eliminoida google translatorilla väännettyjä ilmoituksia tyyliin ”hyväksyttäväksi englanti sonni koira nöyrä vauva ensi laukaus”, voivat patoutuneet aggressiot helposti kohdistua kaikkiin kyseisen eläinrodun edustajiin kuonon koosta riippumatta. Tästä johtuen pieni henkinen damage control on paikallaan, eli luvassa täysin tyhjänpäiväistä lätinää ankan suosikkikoirista videopelien saralla.

Yllättäen kyseiset koirat jakaantuivat näppärästi neljään eri kategoriaan, joten käsittely tapahtuu luontevasti sen kautta. Mukaan valikoitui kyberneettisiä koiria, ohjuksia, fantasiakoiria sekä älyn jättiläisiä.

Kyberneettiset koirat


DØg (Half Life 2)

Half-Life 2:n Dog on yksi teini-iän ensimmäisiä ”voi apua mun on pakko saada itelleni koira” -kokemuksia, mikä on tietenkin ironista siinä mielessä, ettei Dog ole oikea eläin lainkaan. Ehkä anka siis haluaisi elämäänsä parimetrisen metallikasan, joka käyttäytyy yhtä lapsenomaisen innokkaasti kuin oikea nelijalkainen karvakasa. Dogin urhoollisuus ja lojaalius ovat toki tekoälyn ohjelmoinnin tulosta, mutta koska täällä päin annamme nimiä silitysraudoille ja tunnemme vetoa limsa-automaatteihin, ei se vähennä millään muotoa jossain virtapiirien ja metallipinnan alla sykkivän sydämen voimaa. Yhtä vahvassa osassa on toki Dogin alkuperä: jo se, että kyseessä on Alyxin isän tälle rakentama suojeluslemmikki, saa heikomman herkistymään, mutta tunneside on taattu viimeistään siinä vaiheessa, kun pelaajalle selviää Alyxin lisäilleen vuosien saatossa Dogiin osasia kuin kasvattaakseen tämän koiranpennusta aikuiseksi koiraksi. Snif.


Rush (Mega Man-sarja)

Dr. Lightin Mega Manille rakentama robottikoira on oikea monitoimilinkkuveitsi, jollaisen toivoisi voivansa ottaa mukaansa vähintään jokaiselle pidemmälle matkalle. Jo ensimmäisessä pelissään eli Mega Man 3:ssa arsenaalista löytyi kaikki tasapainoiseen elämälle välttämätön: kyky muuntautua pomppualustaksi, lentolautaksi ja jopa sukellusveneeksi. Villinä korttina Mega Man 7:ssa esitelty Rush Search tuo koiran olemukseen paljon kaivattua jokeribonusta, eli tämä etsii kätkettyjä aarteita todellisen vainukoiran lailla. …Todellisen koiran lailla tämä tosin välillä löytää ainoastaan pelkkää roskaa ja scheissea oikeasti hyödyllisten esineiden sijasta, mutta ajatus on tärkein!

Ohjukset


Missile (Ace Attorney -sarja)

Missile ei ole Ace Attorney -sarjassa kovin suuressa roolissa, mutta on onnistunut jäämään ankan mieleen tästä huolimatta. Iloinen shiba inu -rotuinen poliisikoira esitellään ensimmäisen Phoenix Wright -pelin viimeisessä luvussa (tai toiseksi viimeisimmässä, mikäli pelaa DS-versiota), kun Gumshoe tarjoaa apuaan Gourd-järven tutkimuksissa: pelaaja saa valita häneltä salaiseksi aseekseen kalastusvavan, metallinpaljastimen tai Missile-koiran. Kuten arvata saattaa, Gumshoen apu on aina kaksi kolmasosaa tahattoman koomista, joten Missile johdattaa ainoastaan läheiselle nakkiständille syyllisen sijaan. Edgispelissä paluun tehnyt Missile on puolestaan Franziska von Karman käskytettävänä, mutta mielessä pyörivät edelleen ne nakit. Oikein!


Missile (Ghost Trick)

Tämä Missile on yksin vastuussa ankaan iskeneestä pomeranian-kuumeesta. (Kuvat Ace Attorney -sarjan ja Ghost Trickin takana häärivän Shu Takumin omasta karvakaverista eivät ole auttaneet pomsuvillitystä.) Missile on sanalla sanoen Ihana, juuri siinä mielessä kuin hyperaktiivinen ja ylilojaali koiranpentu vain olla voi: Missile ei epäröi rynnätä vaarojen armoille, kun pienet ja viattomat lapset ovat pulassa, tai uhrata itseään korkeamman hyvän vuoksi. Missile on aina valmis seikkailuun, avoin uusille tuttavuuksille, ja osoittautuu tarinan aikana niin ihmisen kuin toistenkin eläinten parhaaksi ystäväksi. Missile on myös kovin inhimillinen kaikista jaloista piirteistään huolimatta: donitsit vetävät puoleensa, ja televisio saa tämän haukkumaan kuin piripäisen … no, koiran. Terhakkaasti porhaltava karvapallo valloittaa kuitenkin kyynisemmänkin koiranvihaajan puolelleen rajattomalla rakkaudellaan.

Fantasiakoirat


Interceptor (Final Fantasy VI)

Interceptor on kenties koko listan kovin jätkä, koska omistajansa tavoin kyseessä on pesunkestävä ninja, joka ilmestyy yön pimeydestä kun sitä vähiten odottaa. Aika lailla kirjaimellisesti: koira rientää auttamaan isäntäänsä Shadow:ta taisteluihin sattumanvaraisesti, jolloin se voi mm. blokata Shadowiin kohdistuvia iskuja sekä hyökätä parilla erilaisella kyvyllä näitä vastaan. Interceptor on Shadown brave companion, joka uskollisesti jolkottaa isäntänsä rinnalla kunnes aika heidät (mahdollisesti) erottaa. Interceptorin hienoihin piirteisiin kuuluu mm. kallis maku, lojaalius perheenjäseniä kohtaan sekä kyky vetää taisteluita ihan 6-0, kuten ankan ja tämän veljen eräässä pelisessiossa, jossa pomotaistelu Phantom Trainia vastaan päättyi äkillisesti Interceptorin rynnistäessä sen päälle, teilaten kummitusjunan kertalaakista.


Angelo (Final Fantasy VIII)

tai ilmeisesti Sant’ Angelo di Roma, kuten FF Ultimania kertoo, on Rinoan lemmikki, joka on paljosta velkaa Interceptorille. Puoliksi paimenkoira ja puoliksi bordercollie, Angelon pääasiallinen funktio on ilmestyä messiin kesken taistelun häröilemään omiaan tai avustaa Rinoaa tämän ensimmäisessä Limit Breakissa. Vaikka Angelo jää persoonansa puolesta harmittavan mitäänsanomattomaksi, on anka kuitenkin tykästynyt tähän ulkokultaisten apujen vuoksi: Angelolle opetetaan kykyjä Pet Pals -lehtien avulla, joiden metsästys on yllättävän hauskaa. Toisinaan Angelo kaivaa kesken taistelun maasta kultaa ja mirhamia, mikä ilahduttaa aina. Kun koiran nimen voi lisäksi muuttaa ihan miksi haluaa, on Rinoan Limit Break väistämättä viihdettä täynnä tämän rankaistessa vihollisia esimerkiksi Anal Cannonilla, Anal Searchilla tai (!!) Anal Reversella. Joo ei meitä ole juuri kypsyydellä pilattu, älkääs teeskennelkö fiksua siellä

 

Älyn jättiläiset


Sam (Sam & Max -sarja)

Sam ei ehkä lukeudu koiriin, jotka anka haluaisi lemmikikseen, mutta kaveriksi sen voisi silti kelpuuttaa. Turrivibat vältetään roisisti jättämällä ne huomioimatta, sillä Sam on päästä varp… tassuihin charmantti ja sanavalmis kaveri, joka suhtautuu tyynen loogisesti kaikkeen ympärillä pyörivään härdeliin silloinkin, kun hänet seikkailunsa Max-jäniksen kanssa tuntuvat aivan päättömiltä. Samin rauhallisuus voi kuitenkin olla petollista, sillä sydämeltään tämä yksityisetsivä on aivan yhtä dorkailu- ja väkivalta-altis kuin pieni kumppaninsa. Samin tavaramerkkeihin lukeutuukin pettämätön logiikka, ”Can’t think of a reason not to”, jos Max ehdottaa jotain ruumiin ja sielun terveydelle potentiaalisesti vaarallista. Rodultaan Sam muistuttaa tekijöittensä mukaan kuulemma irlanninsusikoiraa.


Amaterasu & Chibiterasu (Ookami, Ookamiden)

Amaterasu (ja tämän pentu Chibiterasu) täyttää kertaheitolla monta niistä ominaisuuksista, joita anka tämän listan karvakavereissa ihailee. Se on täydellinen seikkailukumppani, mutta tarpeeksi hellyyttävä ollakseen lemmikki. Se on urhoollinen, rohkea ja voimakas, mutta sydämeltään yhtä kömpelö ja lapsenomainen kuin kaikki muutkin. Se ei ala aukomaan päätään möreällä äänellä antropomorfisen eläimen tavoin, mutta on tarpeeksi älykäs kommunikoimaan toisten kanssa omalla tavallaan. Ja mikä parasta, sen repertuaarista löytyy jos jonkinlaista sivellintaikaa, joiden avulla voit muunmuassa halutessasi jatkaa päivää tai yötä loputtomiin! Toisaalta Amaterasu ei ole koira lainkaan — eli ilmeisesti susilla on kuin onkin hauskempaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: