h1

14. luukku

14 joulukuun, 2011

3 videopelihahmoa, jotka ovat vääristäneet odotuksesi vastakkaisesta sukupuolesta iäksi


Vaikka anka pääasiallisesti pyrkii pitämään blogin niin asiallisena kuin hourupäiset avautumiset nyt voivat olla (empiirisen tutkimuksen mukaan mikään ei saa kanssapelaajia yhtä epäluuloiseksi kuin huomion kiinnittäminen muuhun kuin pelin fysiikkamoottorin reaktiokykyyn freimin tarkkuudella), saa joulukalenterin yhteydessä heittäytyä vaihteeksi pinnalliseksi ja tilittää epäoleellisuuksista, kuten esteettisesti viehättävistä videopelihahmoista a.k.a. JEESUS STEPPAAVA BRITNEY SENTÄÄN KUN ON KUUMIS TUO SETÄ. Kyse ei tosin ole aina pelkästään fyysisistä attrib… ominaisuuksista, joten tämänkertainen luukku kuvastaa epärealistisia ennakko-odotuksia kaikilla osa-alueilla, kuten fiktiivisten hahmojen kanssa usein käy.

Ahem. Jos otetaan tämä asteikolla vähiten noloimmasta noloimpaan.

Phoenix Wright (Ace Attorney -sarja)

Phoenix on sanalla sanoen täydellistä aviomiesmateriaalia, sillä kuka nyt ei rakastaisi vilpittömän toheloa mutta aina parhaansa yrittävää dorkaa, jolla on maaginen kyky kääntää epäonnistumiset voitoiksi ja tyhjät taskut burgereiksi. Phoenixin vetoavin piirre on tämän loputon usko parempaan, mutta lähes yhtä tärkeässä roolissa ovat tämän pienet, mutta sitäkin mielenkiintoisemmat inhimilliset piirteet: ärtyminen, väsyminen, kädettäminen, hyväuskoisuus, päättäväisyys sekä lopulta periksiantamattomuus. Phoenix voi Phoenix, anka menisi kanssasi naimisiin silmänräpäyksessä, oli kyse sitten nuoresta ja kirkasotsaisesta Phoenixista tai vanhasta ja kyynistyneestä hobo!Nickistä, sillä rumankin pipon kätköistä löytyy kyllä se sama ihastuttava urpo.

Yuri Hyuga (Shadow Hearts 1 & 2)

Yuri pääsi tälle listalle ehkä hieman yllättäen, sillä mistään niin eeppisestä rakkaussuhteesta ei ole kyse kuin esimerkiksi Phoenixin kohdalla. Yuri on kuitenkin ollut simultaanisti sekä ankan että tämän silloisen paremman puoliskon yhteinen kuumotuksen kohde, sekä luonteeltaan pakollinen douchebag-kortti, joten antaa mennä. (Toinen vaihtoehto oli King of All Cosmos, jonka puolesta joku homo villisti liputti, mutta aina ei mene planeetat tasan.) Vaikka Shadow Hearts 2 ei toimittanut yhtä paljon kuin edeltäjänsä, säilyy Yuri onneksi riemastuttavan omana itsenään molempien pelien ajan. Hahmossa kiehtoo tämän jatkuva CASUAL AS FUCK -vaihde, joka välttää turhan ylimielisyyden nippa nappa Yurin taipuessa myös niinkin älyttömiin tekoihin kuin Blanca-koiran kanssa tanssimiseen. Yurissa yhdistyvät terve BAMF! -asenne, lojaalius sekä yllytyshulluus, mikä on ihmisessä (lähes aina) hyvä piirre. Se, että Yurin tuijottelu ei suoranaisesti silmiä satuta, ei toki sekään haittaa.

dissidia-taidetta joo joo ihassama

Cloud Strife (FFVII)

HEI NYT NYT. NYT ON SELITYKSEN PAIKKA. SATAN666.

Ennen kuin hakkaatte siellä raivokkaasti backspacea tai selaimen x:ää, anka voi selittää! Ihan oikeasti! Mikäli muistatte ensimmäisen joulukalenterin Lempihahmo -luukun vastauksen, seuraa tämä samoilla linjoilla: kyse on jo hyvin nuorena iskostuneista tuntemuksista, joita ei mikään katu-uskottavuuden kaipuu tai hipsterilogiikka voi pois pyyhkiä. Jos Aeris on nyrjäyttänyt ankan mielenmaisemaa herkässä 11 vuoden iässä, on enemmän kuin todennäköistä, että FFVII on vastuussa myös monista muista kieroutumisista.

Tämä ei tarkoita sitä, että anka olisi pelannut FFVII:tä pieni sydän ihastuksesta läpättäen Cloudin toikkaroidessa ruudulla, ei; mistään videopeli-ihastuksesta ei ole kyse (toisin kuin esim. Phoenixin kohdalla), sillä suurimman osan ajasta turpa rullalla hiihtävä piikkitukka ei luonteeltaan juuri vastaa sitä mieshahmotyyppiä, joka perinteisesti ankaan vetoaa. Vaikka Cloudin pallopäisyydessä jotain hellyyttävää toki on (myöhemmät versiot superangstimoodilla ovat vain bleh), kohdistuvat syytökset tosielämän odotusten vääristämisestä nimenomaan kaverin fysiikkaan: kertokaa ankalle, miten kukaan voi oikeasti olla samanaikaisesti narukäsi ja lihaksikas, hampurilaisen tarpeessa mutta kuitenkin timmi? Kamoon nyt, Square(-Enix)! Tässä iässä sarjan geelatut ja/tai anorektiset nättipojat eivät enää mene ankan tutkasta läpi nikottelematta, mutta jotain tuhoa Cloud on eittämättä onnistunut saamaan aikaan FFVII-obsession jälkimainingeissa, sen ei valitettavasti käy kieltäminen. Onneksi anka odottaa oikeasti tällaista kroppaa toiselta vasta siinä vaiheessa, kun alkaa itsekin käydä yhtä ankarasti salilla. (Puhumattakaan siitä, että se paljon puhuttu fyysisesti esteettisen ihanteen käsite on tässä yli 10 vuoden aikana myös ”hieman” laajentunut…)

Ja hei, ainakaan kukaan näistä ei ollut Sephiroth!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: