h1

12. luukku

12 joulukuun, 2011

Romanttisin pelimuistosiSe, joka väittää etteivät video- tai tietokonepelit voi olla romanttisia, on väärässä ja hullu. Mikä tahansa voi olla romanttista oikeassa kontekstissa: IKEA-huonekalujen shoppailu, orkideoiden hoito, autonrassaus. Tästä johtuen anka ei ole ikinä täysin ymmärtänyt pelileskien tuskailuja siitä, kuinka Skyrim/WoW/Rangnarok Online/muumikä on syönyt oman tyttö- tai poikaystävän: vanha sananlasku, if you can’t beat ’em, join ’em, pätee tässä enemmän kuin hyvin, etenkin kun lopputuloksena voi olla parisuhdetta vahvistava kokemus, sen perinteisen hampaidenkiristelyn ja erolla uhkailun sijaan.

Koska anka ei ole koskaan pahemmin kokenut tarvetta heitellä ikkunasta konsoleita tai tietokoneita (ankalta sen sijaan on kielletty pelejä, mitä on tämä), lukeutuu ymmärrettävästi pelaamisen pariin myös niitä romanttisempiakin hetkiä. Sitä, mikä niistä käytännössä tekee romanttisia, menee hieman liian sosiaalipornon puolelle (eivätkä välttämättä kuulostaisi kovin järjenmukaisilta muiden korviin muutenkaan), joten turhilla yksityiskohdilla retostelemisen sijaan listattakoon heittämällä muutama nimike, jotka ovat olleet parisuhteelle suotuisia:

Civilization IV
Guild Wars
Soldiers: Heroes of World War II
Shot-Online
Dead Rising

Vierekkäisillä koneilla tai jaetulla ohjaimella yhdessä seurustelukumppanin kanssa on kovin henkevää vallata toisia maita, teurastaa tuntemattomia tiimejä, räjäytellä tankilla ohikulkevia kanoja, golfata kirosanojen lennellessä sekä mätkiä zombeja taulutelevisiolla. Etenkin jälkimmäisin ansaitsee erityismaininnan, sillä kyseessä on kenties sniikein keino, jolla anka on koskaan onnistuttu iskemään. (On niitä parisuhteita myös GW:hen liittyvistä raivareista syntynyt, toim. huom.) Ankan mieltymykset selkeästi kallistuvat sinne täystuhon puolelle, joten tässäpä jouluinen vinkki kaikille pariutuneille: ota selvää millaisesta toiminnasta parempi puoliskosi pitää, ja ehdota yhteistä gaymayssessiota viltin alla ja glögimuki toisessa kädessä. Oli kyse sitten Nintendogsista, Modern Warfare 3:sta tai vaikka Crash Bandicootista, on yhteisen hetken parissa aina mahdollista harrastaa suhteenlujitusta – tai sitä paljon puhuttua toiseen paremmin tutustumista, josta tulevaisuuden romanttiset muistot on tehty!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: