h1

11. luukku

11 joulukuun, 2011

Noloin/nostalgisin peleihin liittyvä oheistuoteostos, jonka myönnät tehneesi

Selphie Tilmitt -figuuri (FFVIII)


Nolous on, ymmärrettävästi, täysin subjektiivista. Usein se on myös suoraan verrannollista ajan kulumiseen, eli mitä useampi vuosi aikanaan hyvältä idealta tuntuneesta ostoksesta on vierähtänyt, sitä pahemmin sen katseleminen voi jälkikäteen nolottaa. Tästä johtuen anka lisäsikin kuvaukseen myös sanan nostalginen, sillä on turha nolostua asioista jotka tuntuivat joskus Siisteimmältä Evar, ja tämänkertainen luukku lukeutuu myös suoraan nolouden ja nostalgisuuden ihanaan sekasotkuun eikä mikään satu.

Kyseinen Selphie Tilmitt -figu on kulkenut ankan matkassa ala-asteelta asti. Final Fantasy VII ja VIII herättivät sydämentykytyksiä ja käsien hikoilua, joten voihan sen arvata mitä pienelle ankalle kävi viikonloppumatkalla Helsingissä, kun ovet silloiseen Kukunoriin aukesivat Tennispalatsin kakkoskerroksessa: tämä! on! pakko! saada! Historia ei kerro, kuinka paljon anka Selphiestä pulitti, mutta tämä on täysin sivuseikka – anka ei ollut räpylöissään pidellyt koskaan mitään niin kaunista, olihan kyseessä ensimmäinen figuni ikinä, kyseisen pelin lempihahmosta puhumattakaan.

Junamatkalla kotiin ei paketin hiplauksesta tullut loppua, ja kotona figuuri pääsi ansaitsemalleen kunniapaikalle hyllyyn. Aika, pölykerrokset ja lukuisat muutot ovat uhmanneet Selphietä, mutta sosiopaattia lähentelevä teinityttö on puolustanut urheasti paikkaansa osana ankan pelihistoriaa. Sittemmin muut kokoelmiin kerääntyneet pelifigut (mm. FFIX) ovat saaneet uuden kodin ja hyllyt tyhjentyneet ylimääräisistä asukeista, mutta Selphie (sekä tämän joukkoon myöhemmin lyöttäytyneet Rinoa ja Quistis) on roikkunut messissä vuodesta toiseen kuin muistutuksena siitä häpeilemättömästä faniuden tunteesta, joka ihmisen parhaimmillaan valtaansa saa. Selphien perinnöstä kertoo jotain se, että ”en ole ikinä omistanut mitään näin kaunista” välittyi edelleen vasta limited edition Mark IV Iron Manin myötä, joten se on jotain se.

Lisäbonuksena Selphie sekä Ruotsista muutamalla kruunulla (ihan tosi) ostettu High School Musicalin Chad herkissä tunnelmissa (kuva puhukoot puolestaan):

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: