h1

6. luukku

6 joulukuun, 2011

Minkä pelisuunnittelijan ottaisit mukaasi Linnan juhliin tanssimaan bögarnas valsia?

Jane Jensen


Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä itse kunkin pysähtyä pohtimaan kenen kanssa olisi valmis astumaan Presidentin Linnaan tanssimaan homovalssia vapaan Suomen nimissä. Ajatusleikkiä siivittämään on suotavaa laittaa soimaan tietysti tämä viisu, mutta anka tietää vähemmälläkin pohtimisella keneen valinta kohdistuu: Jane Jenseniin tietysti!

Kaikille sivistymättömille tiedoksi, että kyseessä on tosiaan tietokonepelisuunnittelija/kirjailija, jonka mielen kiemuroista on saanut nauttia etenkin Gabriel Knight -pelisarjan yhteydessä. Perinteisten seikkailupelien menetettyä kaupallista tenhoaan on Jensen sittemmin siirtynyt suunnittelemaan mm. kasuaalinettipelejä, mutta tämän ansiot käsikirjoittamisen saralla riittävät takaamaan yhden vaaleanpunaisen kutsukortin postiluukkuun joka tapauksessa. Anka ottaisi Jensenin mukaan linnan juhliin homovalssia tanssimaan nimittäin ihan jo siitä syystä, kuinka omaleimaista jälkeä kyseinen täti on saanut aikaan täysin samalta viivalta kuin moni kollegansa. Etenkin Gabriel Knight on sarjana kiehtova moniulotteisuutensa vuoksi, käyttäen hyväkseen referentiaalisuutta ja tosielämän muunneltuja myyttejä. Anka ihailikin jo nuorena Jensenin kykyä luoda yliluonnollista tunnelmaa niihinkin hetkiin, jotka olivat reaalimaailmaan sidottuja, ja on aina inspiroitunut nurkasta ja läpällä myös stereotyyppisesti siitä, että kyseessä on nainen kyseisten tarinoiden takana: rituaalimurhia ja saksalaisia hurupäitä tänne vaan, ei se katso sukupuolta tai ikää!

Jos vastausta tosin saa laajentaa pelisuunnittelijoista muihin pelialan pelleihin ja linnanjuhla-aveceihin yleensä, ottaisi anka ehdottomasti mukaansa Gabe Newellin, koska ajatus Gabesta humppaamassa tanssilattialla on ehkä hienoin ikinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: