h1

Spotlight: Inazuman Spuge

4 maaliskuun, 2011

Spotlight: Inazuma Spuge

Lyhyesti: Kartal zikzakkii piirtelee, haju silmii kirvelee

Silloin tällöin videopeleissä törmää hahmoihin, jotka ovat jollain mystisellä tavalla elämää suurempia siitä hetkestä lähtien, kun he ensimmäistä kertaa ruudulle ilmestyvät. Nämä hahmot hallitsevat suvereenisti tilannetta kuin tilannetta majesteettisella aurallaan, jonka vahvuus saa heikommat polvilleen. Joku saattaisi kutsua tätä tiikerivereksi, toinen kaksoisvoittamiseksi, mutta molemmat olisivat silti yhtä mieltä siitä, että hän, joka hetkellisesti saa tässä ylivertaisuuden läsnäolossa kylpeä, on hyvällä karmalla ja ylivertaisuudella-by-proxy iäksi siunattu.

Tämä Spotlight ei kerro tällaisesta hahmosta. Tämä Spotlight kertoo Inazuman Spugesta.

Sopivan mielentilan saavuttamiseksi anka suosittelee laittamaan taustalle soimaan tämän kappaleen, joka on soinut lähes nonstoppina omassa päässä aina kun Inazuman Spuge kuvioon metsien kätköistä ilmaantuu. Pitkään hänet tosin tunnettiin nimellä Mystinen Spuge, sillä kukaan ei tuntunut tietävän miehen menneisyyttä, tulevaisuutta tai tarkoitusta elämässä. Ainoat Mystistä Spugea määrittävät asiat olivat hänen villi naamakarvoituksensa sekä trendikkään värinen trenssitakki, jonka helmoihin Spugen oli lohdullista kääriytyä piiloon muulta maailmalta.

Spugen reviirikäytökseen kuuluu epäilyttävien ihmisten stalkkaaminen. Nämä kohtaukset päättyvät lähes poikkeuksetta Spugen yksinpuheluihin, joissa hänen monologinsa koostuu epämääräisen salamyhkäisestä mutinasta. Omassa mielessään Spuge tuntee kaikkien salat, ja näistä aineksista hän rakentaa erilaisia salaliittoteorioita pahisten päänmenoksi. Spuge on elänyt kauan, Spuge on nähnyt paljon, ja Spugella on paljon asiaa.

Spugen toisiin harrastuksiin lukeutuu lukioikäisten poikien perässä nilkuttaminen. Hän on erityisesti viehättynyt jalkapalloa pelaavista nuorukaisista, joiden harjoituksia hän saattaa seurata tuntikausia Sinolin ääressä. Juttusille päästessään Spuge heittäytyy helposti tuttavalliseksi, ja esittää mielellään vihjailuja syvemmästä ystävyydestä. (”Kah, tapaamme jälleen.”) Koska kaupungin kaksi ainoaa poliisia eivät osaa siirtyä viittä metriä kauemmas boksinsa välittömästä läheisyydestä, ei Spuge ole koskaan jäänyt kiinni lukuisista ilmoituksista huolimatta.

Syyt Spugen jalkapallofiksaatioon olivat pitkään hämärän peitossa. Tiettävästi Spuge ei ole entinen urheilutähti tai levähtänyt Maradona, vaan kantaa mukanaan nelikymmenvuotisia kaunoja lempijoukkueensa epäonnesta. Tämä katkeruus ajaa Spugen lähempiin tekemisiin elinvoimaisten jalkapalloklubilaisten kanssa, sillä paras keino elää vuosien takaista haavetta on kyykkiä puskassa ja väijyä pahaa-aavistamattomia, henkisesti noin kaksitoistavuotiaan tasolla olevia maalivahteja.

Huhu kertoo, että Inazuman Spuge oli kerran menestyvä etsivä nimeltään Smith. Päänsisäisessä maailmassaan Spuge mitä todennäköisimmin elää edelleen kadotettua elämäänsä ja janoaa kostoa lempijoukkueensa tärvelleelle valmentajalle. Harhoissaan Spuge kuvittelee myös tunnistavansa nuoruuden idolinsa satunnaisissa kaupunkilaisissa, kuten paikallisen ramen-kuppilan kokissa. Hupsu Spuge, kaikki tietävät etteivät maalivahdit tee ramenia, ninjat tekevät ramenia!

Inazuman Spuge on osoitus maailman raadollisuudesta ja dekadenssin kauneudesta. Inazuman Spuge puhuttelee meitä kaikkia, sillä voimme helposti kuvitella itsemme hänen asemaansa, jäähdytinnestehuuruihin loputtomia murmelipäiviä nauhalta kelaamaan. Matka tähtipelaajasta patsaiden takana kämppivään gubbeen on pelottavan lyhyt, ja tämän opetuksen Inazuman Spuge mieliimme iskostaa kerta toisensa jälkeen sellaisella intensiteetillä, että edes God Hand ei maalin edessä olisi sille vastukseksi.

Inazuman Spuge ei ole näkymätön, vaikka maailma yrittääkin hänet jaloistaan maton alle lakaista. Tämä olkoon hänen tribuuttinsa, ja nämä olkoot hänen perintönsä juurettomalle, järjettömälle maailmalle:

Spuge kytiksellä

Spuge taas kytiksellä

Spuge edelleen kytiksellä

Spuge on ajatuksissaan

Spuge on iloinen

Spuge rähjää

Spuge luulee olevansa etsivä

Spuge luulee osaavansa kung fu:ta

Kun seuraavan kerran näette kadulla elämän kaltoin kohteleman sielun, muistakaa, että hänkin voi sisimmässään olla kuin Inazuman Spuge.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: