h1

24. luukku

24 joulukuun, 2010

A game you thought you wouldn’t like, but ended up loving

Final Fantasy XIII


Pohdin viimeisen luukun vastausta syvän hämmennyksen vallassa. Ei hemmetti, ei kai koko joulukalenteria voi FFXIII:hin päättää? Peliin, joka on tuntunut voittaneen puolelleen lähinnä erilaisiin eriskummallisiin peruukkisävyihin erikoistuneita fetisistejä ja ikuisessa pyörässä juoksevia hamstereita? Pakko se on silti myöntää, ja ilman sen suurempia häpeilyjä myönnänkin: FFXIII oli yksi vuoden suurimpia yllättäjiä. Tavallaan osittain juuri sen vuoksi myös vuoden suurimpia pettymyksiä, mutta jos keskitytään niihin positiivisiin puoliin, huonoista kun voi lukea tilitystä täältä.

Anka ei odottanut pitävänsä FFXIII:stä nimenomaan huonojen arvostelujen takia. Ennakko-odotukset eivät olleet korkealla, sillä peliä kuvailtiin lähinnä sen lineaarisuuden ja kökön juonenkuljetuksen osalta. Näitä oli myös luvassa, mutta kukaan ei valmistanut ankaa siihen yllätykseen kun noin 6-8 tunnin jälkeen taistelusysteemi potkaistaan kunnolla käyntiin ja koko maailma näyttäytyi aivan uudessa valossa. Mitä hittoa, FFXIII:tähän oli yhtäkkiä aivan älyttömän hauska pelata! Hektinen tempo, äkkikuolemat (ja siihen integraalisesti liittyvä retry), armottomuus ja nopeaa ajattelua sekä refleksejä vaativat pomotaistelut – äkkirakastuminenhan siitä seurasi. Mitä putkijuoksusta tai tuubasta juonesta, jos vihollisten hengiltä hakkaaminen on näin hauskaa?

Loputtomiin tätäkään hupia ei tietenkään kestänyt; toisto lävähti naamalle kuin mummon kuolaiset poskipusut ja ennen vekkulilta haasteelta tuntuneet satunnaiset game overit alkoivat näyttää rasittavan puolensa, mutta mikään ei silti voi mitätöidä ankan alkuperäistä innostusta FFXIII:hin uppouduttuaan. Silloin tällöin tulee edelleen löydettyä itsensä spämmäämästä Deathia Neochuun keskellä yötä ja pohtimasta filosofisia asioita kuten ”look at your life, look at your choices”, mutta onko sen nyt niin väliä? Square Enix ei ehkä tee aina kaikkea oikein tai edes oikeaan suuntaan, mutta pienetkin hetket voivat olla arvokkaita.

Kiitän kaikkia joulukalenteria seuranneita ja tämän myötä toivotan jokaiselle erittäin hyvää ja pelirikasta joulua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: