h1

23. luukku

23 joulukuun, 2010

Paras ääninäyttely

Gabriel Knight: Sins of the Fathers


Erilaiset seikkailupelit ovat edelleen ankan sydämen valittuja mitä ääninäyttelyyn tulee, enemmän ehkä niiden sisältämän dialogin ja nostalgisten hahmojen kuin ultimaattisen laadun vuoksi. Koska en olekaan mikään ekspertti aiheen suhteen (toisin kuin esimerkiksi ääninäyttelylle pyhitetty Afureko-blogi), perustuu valinta ennen kaikkea omille mieltymyksille, ja siksi arpa suosikin tällä kertaa Gabriel Knight -sarjan ensimmäistä peliä.

Mukaan on toki saatu nimekkäitä näyttelijöitä, jotka hoitavat hommansa ammattitaidolla: Leah Remini Gracena, Mark Hamill etsivä Moselynä, Michael Dorn pahiksena Dr. Johnina sekä Tim Curry itse Gabriel Knightina. Curryn Gabriel onkin ehkä suurin syy tälle valinnalle, vaikka ei perustukaan mihinkään veretseisauttavaan suoritukseen, vaan kokonaisuuteen sekä Curryn tähän tuomaan lisätunnelmaan. New Orleansissa asuva Gabriel puhuu tietenkin paikallisella aksentilla, ja Curryn ylitsevedetty tulkinta kuulostaakin suurimman osan ajasta siltä kuin hahmo haluaisi harrastaa lähempää seksuaalista kanssakäymistä jotakuinkin kaiken näkemänsä kanssa, tuoleista vaariin ja koirasta kaimaan. Kyseinen murre on aina vedonnut ankaan jollain hyvin jännittävällä tavalla, ja kun Gabriel pelissä kaiken lisäksi ääntää saksaksi kirjoitettua runoa yhtä lennokkaalla soinnilla (ja vähän miten sattuu), ei riemulla ole rajoja.

Kertojanäänenä toimiva Virginia Capers on todennäköisesti ajanut aikanaan monen pelaajan hulluuden partaalle, mutta itse pidän hänen äänestään ja lakonisesta tavastaan kommentoida kaikkea mitä eteen sattuu. Moni sivuhahmoista on myös jäänyt mieleen ääniensä ansiosta, vaikka dialogi ja kökkö äänityslaatu paikoitellen yrittävätkin ankarasti sabotoida tätä yritystä. Gabriel Knight ei siis ole täydellinen mitä ääninäyttelyyn tulee, mutta on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa ankan sydämessä yhdistelmällään koomisuutta ja awesumea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: