h1

21. luukku

21 joulukuun, 2010

Favorite classic game

Tetris


Tetris, tuo Neuvostoliiton lahja maailmalle, millaista elämä olisikaan ilman sinua? Oma taipaleeni Tetriksen parissa on alkanut loistokkaasta NES-versiosta (kuinkas muutenkaan), joka oli pitkään se Ainoa ja Oikea kunnes pienelle ankalle valkeni, että Tetrikseen ei sittenkään fundamentaalisesti kuulu esimerkiksi Kid Icarus jammailemassa samalla kun Moskovan sipulikupolit buustaavat itsensä rakettimoottoreilla avaruuteen. NO KYLLÄ PITÄIS KUULUA.

Sittemmin Tetristä on tullut harrastettua monessa muodossa silloin kun peli on eteen sattunut, ja DS-versio on kieltämättä saanut osakseen kiivasta peukalonpyörittelyä junamatkojen aikana. Kyseinen versio on viihdyttävä myös olan yli tuijottajille, sillä tasojen kasvaessa liikkuu myös yläruudulla pyörivä Mario, joka aikanaan muuntautuu toisiksi Nintendon klassikkopelien hahmoiksi. 150 levelin jälkeen kyseisiä animaatioita ei itse pahemmin tietenkään ehdi vilkuilla, mutta ajatus on silti kaunis.

Tetris on lempiklassikkopelini, sillä se koukuttaa vuodesta toiseen täydellisellä yksinkertaisuudellaan, aiheuttaa silmät sulkiessa tetrisefektiä ja on kaikin puolin loistavaa huumetta vauvasta vaariin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: