h1

14. luukku

14 joulukuun, 2010

Game with the best cut scenes

Half Life 2


Monesta pelistä löytyy tajunnanräjäyttävää graafista ilotulitusta, dramaattista naamanvääntelyä ja ikimuistoista dialogia, mutta ankan valinta parhaiden cut scenejen palkintoa varten ei vaadi edes kovin pitkää mietintää. Alkuperäinen Half Life 2 on kiistatta välikohtausten kuningas, sillä se tekee ne oikein tavalla johon harva peli on pystynyt: integroimalla ne toimintaan ilman että tilanteet edes tuntuvat välikohtauksilta, mutta menettämättä silti ripaustakaan niiden tehokkuudesta.

Jos totta puhutaan, HL2 odottaa omaa pääsyään Immersio-osastoon ennaltamääräämättömässä limbossa, sillä kuten Super Mario Bros 3 nostalgian puolella, on kyseessä tavanomaista tärkeämpi edustaja kyseisessä sarjassa. Kirjoittamista näin ollen jopa arastelee, sillä pelille haluaa antaa sen ansaitseman artikkelin ilman turhaa hätiköintiä. HL2:n kohdalla välikohtaukset eivät ole pienin syy sen mieleenpainuvuuteen, joten 14. luukkua voi kätevästi käyttää johdatuksena tulevaan.

Half Life 2:n cutscenejä on vaikea kuvailla, jos peliä ei ole henkilökohtaisesti pelannut. Tämä johtuu siitä, että ne sulautuvat muihin tapahtumiin ilman, että pelaaja välttämättä edes tietoisesti ajattelee olevansa keskellä juonenkuljetusta tai perinteisesti välianimaatioina pidettyä tilannetta. Peli ei katkaise kohtauksiaan latausajoilla tai evää pelaajalta hahmonsa kontrollia kuin rajoitetusti, joten Gordon Freemanin rooliin eläytyminen on tehty mahdollisimman huomaamattomaksi ja juuri tämän vuoksi niin toimivaksi. Kuin vahingossa ymmärtää olevansa osa ympärillä hengittävää maailmaa, vaikuttavansa siihen itse sekä reagoimalla reaaliajassa kulkevaan tarinaan ja hahmoihin. Pelaaja tuntee aidosti elävänsä tapahtumien mukana, joten äkillisiin juonenkäänteisiin ja yllätyksiin suhtautuu impulsiivisemmin, aivan kuin olettaen asioiden tapahtuvan sattumalta ja arbitraarisesti ennaltasuunnitellun ohjelmoinnin sijaan.

Half Life 2 tuntuu siltä, kuin pelissä ei olisi yhtään välikohtausta lainkaan, ja juuri tämän takia siinä on ankan mielestä parhaat välikohtaukset ikinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: