h1

2. luukku

2 joulukuun, 2010

Your favorite character

Aeris Gainsborough


Tämän kysymyksen kohdalla suoraan sanottuna mietin pitkään, antaisinko katu-uskottavan vai rehellisen vastauksen. Siitä mikä käytännössä on katu-uskottavaa voi tietysti olla montaa mieltä, mutta harva varmaan ajattelee sanan yhteydessä Final Fantasy VII:n Aeris* Gainsboroughta. Jos yleinen konsensus kyseistä pelistä on joko ”yliarvostettua paskaa!!” tai ”paras peli ikinä!!”, ovat molemmat leirit yleensä harvinaisen samaa mieltä viimeistään siitä, kuka pelin rasittavin hahmo on: Aerishan se, tuo ihanan kamala kukkaistyttö, joka viettää suurimman osan ajastaan joko asettamalla kenkää suuhunsa tai tulemalla kidnapatuksi mitä omituisimmilla tavoilla. Eikä se edes osaa mitään, ottaa vaan hittiä takarivissä ja feidautuu heti kun hahmoja voi vaihtaa lennosta, ja sittenhän se jo ottaa ja daivaa pohjattomaan lampeen kuin tietoisena siitä, miten vähän ketään kiinnostaa pitää sitä maisemissa. Har har har!

11-vuotias anka ei kuitenkaan ymmärtänyt inhota Aerista ensinäkemältä kuten kaikki jälkistrukturalistista teoriaa opiskelleet fiksut ihmiset, vaan ihastui päätä pahkaa hahmoon huolimatta siitä, ettei edes erityisemmin pidä vaaleanpunaisesta. Jokin Aeriksen oma-aloitteisuudessa, päämäärätietoisuudessa ja kummallisessa huumorintajussa osui ja upposi kaiken otsaryppyilyn keskellä, hieman kuin Red XIII:n potkiminen jalkapallolla Costa del Solissa. Sittemmin erilaiset jatko-osat, uudelleentulkinnat ja ties mitkä mutaatiot ovat kovasti yrittäneet latistaa Aerista samanlaiseksi herkän henkeväksi ruususeksi kuin fyysisesti heikot, rotunsa viimeiset yksisarviset helposti roolitetaan, mutta alkuperäinen Aeris Gainsborough voitti ankan puolelleen tämän rauhallista puolta edustavan henkisyyden ja siihen aivan päinvastaisesti istuvan, jopa ilkikurisen tahdittomuuden ansiosta.

Iän mukana hahmo on näyttäytynyt tietenkin monessa valossa, ja ymmärrän hyvin miksi moni ei voi Aerista sietää – en itsekään ollut esimerkiksi VIII:tä aikoinaan pelatessani Rinoan suurin fani, vaikka kyseiset naiset monella tapaa paljon toisiaan muistuttavatkin. Aeriksen vähäeleinen kypsyyden ja lapsenomaisuuden sekoitus teki kuitenkin nuorempaan ankaan lähtemättömän vaikutuksen, minkä ansiosta jo mainitut äititeresa-Aerikset pelin jatko-osissa ovat parempi vaihtoehto kuin ei Aerista ollenkaan. Vaikka jo täysi-ikäinen anka ei enää osaa ajatella Aerista ihan niin ylevässä mielessä kuin nuoruusversionsa, on harva videopelihahmo sittemmin herättänyt vastaavaa kiintymystä (tai pakkomielteitä, kuten limit breakien grindaamisen kolmoslevelille jo Midgarissa, kaikkien aseiden hamstraamisen tai Great Gospelin hankkimisen Joka Ikinen Kerta), joten kysyttäessä lempivideopelihahmoa on vastauksesta turha nolostua. Planet Protector, bitches!

*anka varaa oikeuden kutsua jatkossakin hahmoa Aerikseksi FFVII:n kohdalla, vaikka tiedostaa että myöhemmissä inkarnaatioissa romanisointi on korjattu virallisesti Aerithiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: