h1

Työn alla: osa 4

8 heinäkuun, 2010

Tapahtumien ja muiden kesämenojen väliin jäävän ajan voi hyvillä mielin pyhittää kahdelle asialle: lukemiselle ja pelaamiselle. Yliopistolla paukutettavien kirjallisuuden klassikoiden sivussa on hyvä tankata vaikkapa tätä tai tätä, mutta sen enempää ankan muihin perversioihin keskittymättä voisi sanoa pari sanaa tämän hetken päätähdistä pelien parissa.

”Eikö sun kannattais eka läpäistä ne edellisetkin kesken olevat pelit?” huomautti ankan parempi puolisko tähän, mutta täytyyhän elämässä nyt ikuisuusprojekteja olla! Kieltämättä esimerkiksi seiveissään kiltisti odottelevat Hotel Dusk ja Cave Story ansaitsisivat keskittyneempää paneutumista, mutta karavaani kulkee, ruoho laulaa ja linnut kasvaa, ja ennen pitkää nämäkin löytävät oikean mielentilan ankan aivokapasiteetista. Mutta erästä viisasta miestä lainatakseni, tänään ei ole tuo päivä.

Viewtiful Joe: Viewtiful Joen sarjakuvamainen ja soljuva toiminta on omiaan iltamyöhäisiin pelisessioihin, jotka venähtävät vahingossa neljään aamulla. VFX:llä leikkiminen on addiktoivaa, tunnelma on kunnossa ja peli jossa vedellään burgereita HP-mittarin täyttämiseksi ei yksinkertaisesti voi olla huono. Vihollisia turpaan ja päätä patteriin, tästä on kesän aivot nollille ja elämä risaiseksi -pelit tehty!

Persona 4: Personat ovat kuuluneet trendikkäiden lasten vakiopelikalustoon jo useamman vuoden, mutta anka on ehtinyt vankkureiden kyytiin vasta nyt. Jostain syystä opettajien kysymyksiin vastailu kiehtoo vielä enemmän kuin telkkarin läpi sukeltelu, mutta taistelusysteemin strategisuus kutkuttaa ja juonenkuljetus on lineaarisuudessaankin mukavan hillittyä, joten ihan mielelläänhän tässä odottelee mitä tuleman pitää. Samalla voi vaikka ajaa läheisiä raivon partaalle laulamalla kaikkien rakastamaa Junes-mainoslaulua.

Aquaria: Humble Indie Bundlesta rantautunut merenneitopeli on kaunis ja tunnelmallinen, mutta ei välttämättä pelitä ihan täydellisesti pelkän touchpadin avulla. Aikamoista sorminäppäryyttä vaaditaan laulujen suorittamiseen ja erityisliikkeisiin jopa kustomoidulla näppiksellä, joten Aquaria saattaa tulla tuupatuksi pyhään limboon siksi aikaa kunnes anka kaivelee hiiren sille jostain kaveriksi. Junamatkalla vieressä istunut mummo ainakin tihrusti kädettämistäni sen verran kummastuneena, että sille taitaa olla tilausta…

Näiden lisäksi jonossa odottavat Ico sekä Shadow of the Colossus, joten kovin PS2-painotteisella linjalla mennään. Pikkuräpylässä kolottaa myös jostain syystä FFXIII, nimittäin niiden Titan’s Questiensa puolesta – aikanaan dumppasin ne tylsistyttyäni mäkeen, mutta pieni breikki taistelusysteemistä saattaa hyvinkin herätellä henkiin combatin hektisyyden vetovoiman. Pitää sitä elämässään nyt vähintään yksi kerrostalon kokoinen kilpikonna saada listittyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: