h1

Princess Debut

7 toukokuun, 2010

Princess Debut (DS)
Wiki

Lyhyesti: Yks kaks koo yks kaks koo ja henshin!

Princess Debut oli oikeastaan aika tuntematon tuttavuus, mutta pikkulinnut kertovat pelin olevan jossain määrin suosittu esimerkiksi vaatteista ja muusta söpöilystä pitävien parissa eli täysin nevarikuriositeetista ei ollut kyse. Wikipedia kertoi luvassa olevan osaksi rytmipeliä, osaksi otomea (joka siis tässä tapauksessa tarkoittaa tytöille suunnattuja visual noveleita), joten mikäpä siinä: aina ankalle parit Ouendanit parinvaihdolla kelpaa, varsinkin jos aivot naksauttaa suosiolla hattaranpunaiselle prinsessavaihteelle ja… jotain. Hei, ei tämä ainakaan My Boyfriendiä ja Queen Teeniä huonompi esitys voi olla? …Eihän?

Tarina pyörähtää käyntiin anteeksipyytelemättömällä poikajuoruilulla, kun pohjustukseksi päähahmo (nimetään hänet nyt vaikka Fordon Greemaniksi) ’sattumalta’ käy tyttökaverinsa kanssa läpi koulun söpöimpiä poikia ja näiden hyviä sekä huonoja puolia. ETTÄ IHAN POHJUSTUKSEKSI VAIN, jotta unelmien prinssit voitaisiin tiivistää pariin lauseeseen persoonallisuutensa puolesta jo ensi kättelyssä. Kouluhameissa juoksentelu ja luokkahuonenapakymppi tyrehtyy kuitenkin ennen kuin on oikeastaan ehtinyt edes alkaa, sillä kotopuolessa Fordonin huoneeseen tupsahtaa toisesta ulottuvuudesta täsmälleen hänen näköisensä tyttö. Kaksois-Fordon on päättänyt karata omasta maailmastaan paritanssikisojen kynnyksellä, ja anelee yksöis-Fordonia astumaan tilalleen tapahtuman ajaksi – ja kertoiko hän jo, että sattuu myös olemaan ihka-oikea prinsessa? Yllättäen meidän Fordonillamme ei ole mitään vaihtokauppoja vastaan, ja vaaleanpunainen, sihteerikkölaseilla varustettu sidekick-elukka seuranaan ampaisee hän vaatekaapin läpi Flower Kingdomiin, jossa musiikki raikaa ja jalka vipattaa 24/7.

Perusteet opitaan nopeasti: kolmenkymmenen päivän aikana Fordonin tulee sekä opetella paritanssin salat että löytää rinnalleen itselleen mieluisa tanssipartneri. Hämmästyttävää kyllä, Fordonille valkenee äkkiä ettei hän ole ainoa rinnakkaistodellisuuteen mätsäävä naama: vastaantulevat prinssit muistuttavat hämmästyttävästi kotopuolen poikia, vaikka ovatkin saaneet kiusakseen läjän korneja nimiä kuten Luciano, Cesar, Klaus jne. Ei nimi miestä pahenna, tuumaa Fordon ja alkaa tehdä lähempää tuttavuutta jokaiseen yksi kerrallaan tanssiharjoitusten lomassa. Treenisalilla seurakseen Fordon saa Tonyn, silinteripäisen jäniksen, joka tarpeen tullessa muuntautuu ihmisen kokoiseksi, charmantiksi turri-kavaljeeriksi. Tony ei tosin ole ainoa, joka osaa muodonmuutoksen jalon taidon: Fordonin taskuihin alkaa vähä vähältä kerääntyä erilaisia kauneusesineitä kuten hiuspinnejä, tiaroita ja kaulakoruja, jotka loihtivat hänen ylleen toinen toistaan omituisempia vaatekertoja parketilla esiteltäväksi.

Valssin pauloihin sukelletaan pehmeästi: styluksella toistetaan suhteellisen yksinkertaisia kuvioita musiikin tahdissa, välillä vedetään henkeä ja hyvästä suorituksesta taustaäänissä aletaan hihkua tavalla, joka kieltämättä muistuttaa erehtymättömästi erään haalariasuisen putkimiehen ääntelyä. Bad-, OK- ja Great-luokituksilla mennään, joskin huonon puolelle eksytään vain kun sohii styluksella aivan täysin mihin sattuu. Täsmäajoituksista saa lisäpisteitä ja tralalaa, käytännössä biisejä on lähes mahdotonta möhliä kunhan pitäytyy edes jotenkuten linjojen sisällä. Tanssimisesta palkitaan ekspalla ja level upeista mm. artistryllä ja ties millä asioilla joiden relevanttiutta yhtään mihinkään anka ei ainakaan yhdellä pelikerralla vielä havainnut. Kykyjen karttuessa lisääntyy toisaalta myös biisivalikoima, ja loppuvaiheessa Fordon onkin suoranainen parkettien partaveitsi, oli kyse sitten Cha cha cha:sta tai Foxtrotista. Ja mikäs parempaa, sillä erilaisia pienempiä kilpailuja on ripoteltu matkan varrella sinne tänne ennen varsinaista koitosta.

Tanssimisen ohella Fordon tietenkin etsii unelmiensa partneria. Onneksi kukkaisvaltakunnassa on monia mageita menomestoja, joista seuralaista etsiä: on Rumba-rantaa, puutarhaa, kiireistä kauppatoria ja muuta yksitaustaista aluetta, joista tilanteesta riippuen voi joko löytää juttukaverin tai ei. Useimmiten Fordon hortoilee edestakaisin pelin ilmoittaessa ettei kyseisessä paikassa juuri nyt ole ”mitään mielenkiintoista”. Ahaa! Harmikseen Fordon huomaa saavansa herkimmin seuraa 10-vuotiaan tasolle jumahtaneesta Victorista sekä maailman huonoimmasta pelimiehestä Cesarista; jatkuvasti fanilauman ympäröimä Klaus, myrtsi Luciano sekä rauhoittavien alainen Liam vaativat hieman määrätietoisempaa piirittämistä, jotta prosentuaalinen sydänmittari kohtaamisien aikana täyttyisi. Koska haaste on aina hyvästä, päättää Fordon iskeä silmänsä tummakuontaloiseen Lucianoon, joka on vaativan määrätietoinen tanssipartneri ja oikeastaan aikamoinen draamakuningatar, mutta mitä pienistä. Fordonin hurmaavuus pistää ennen pitkää Lucianonkin pään pyörälle, pari sopii tanssipartneriudesta ja alkaa harjoitella tehokkaasti tulevia kisoja varten. Kaikki menee siis kuin suunniteltua?

Mutta ei! Eihän elämä näin yksinkertaista ole, päättää Luciano, ja syystä tai toisesta päättää lähteä homman puolivälissä lätkimään kuin kupan saaneena. Mitäs tämä tällainen on! Takaisin, urpo! Fordonin sydän särkyy, eikä tanssiminenkaan enää maita. Pitääkö tässä nyt uusi partneri hankkia? Voi elämän epäreiluutta, kyllä on hankalaa tämä parinvaihto. Koska loput prinsseistä ovat oikeastaan kaikki omalla tavallaan epämiellyttäviä tai yksinkertaisesti tylsiä, on Fordon summanmutikassa heille sekä ilkeä että mukava, sillä mitäpä tässä voi oikeastaan enää hävitä kun se oikea sydämen valittu otti ja lähti. Victor puskee päälle edelleen kunnioitettavan ärhäkkäästi, mutta täysin käsittämättömästä syystä aiemmin eteerisen kaukaisen oloinen Liam päättää lämmetä Fordonille, hokien kuinka tämä muistuttaa häntä sisarestaan Olivesta. …Okei? Tästä huolimatta (koska ilmeisesti parempaakaan ei ole tarjolla) Fordon hyväksyy Liamin ystävällisen paritarjouksen, ja harjoittelu voi jatkua entiseen malliin treenistudiolla.

Ennen loppuskabaa skismoja herättää vielä geneerinen pahistyttö Isabel, jolla on sekä tahmaiset näpit että äkäinen mieli. Fordonin ja kaksois-Fordonin salaisuus meinaa jopa paljastua ennen aikojaan, ja Fordon pääsee näyttämään empatiataitojaan lohduttaessaan valheista syytettyä Isabelia, joka kovan kuorensa alla ~kaipaa vain ystävää~. Koska Fordonin rakkauskartalla oli edelleen tilaa vielä yhdelle lärville, ounasteli anka Isabelin edustavan mahdollista tyttörakkausoptiota jopa Cesarin heitettyä levotonta ”voi ei, olet rakastunut Isabeliin?” -läppää, mutta eipä toteutunut ei. Edes turri-Tonysta ei sukeutunut lopullista sulhasvaihtoehtoa, vaan ilmeisesti ensimmäisen pelikerran jälkeen tavoiteltavaksi ilmestyy vielä kuudes prinssi Kiefer, joka vetoaa kaikkiin orasteleviin silmälasifetisisteihin. Tanssikisan alla kaikki muut prinssit olivat toki jo 100% lääpällään Fordoniin, mutta syystä tai toisesta Fordon ei nähnyt enää vilaustakaan tosirakkaudestaan Lucianosta, saati sitten kyennyt vaihtamaan Liamia johonkin vähemmän epäilyttävään partneriin – tosi hienoa kuherrella jonkun jonnen kanssa jonka käsitys lepertelystä on pyytää sinua koristautumaan tämän sisaren kukkaispinnillä. Mitä helvettiä hei? Tässä pelissä ei romantiikassa säästellä!

Fordon joutuukin siis kovan antikliimaksin eteen voittaessaan skaban vastentahtoisesti Liamin käsikynkässä, mutta pääsee sentään tapaamaan tämän mystisen Oliven (miksi anka sai jossain välissä kuvan, että sisko olisi heittänyt veivinsä?), joka puolestaan kovasti toivoo Fordonin ryhtyvän isoveikalleen tyttöystäväksi. Tätä tuntuu toivovan Liam itsekin, kummallista kyllä, mutta koska Fordonia ei kiinnosta ryhtyä kolmanneksi pyöräksi johonkin sekavaan insestisuhteeseen, antaa hän lempeän määrätietoisesti Liamille pakit ja lähtee helmat paukkuen takaisin kotimaailmaansa kaksois-Fordonin palattua jälleen kehiin. Lopputekstit vierivät ja musiikki raikaa, ja anka miettii edelleen mitä hittoa Lucianolle oikein tapahtui, mutta kenties tämä olisi selvinnyt pelaamalla läpi jonkin pelin 13:sta muusta lopetuksesta. Ihan heti ei kyllä Fordonia inspaa lähteä asiasta ottamaan selvää, joten tanssinhimon iskiessä voi hakata vaikka Ballroom modea tai Movie Modea, jonka avulla kaikki tosielämän Fordonit voivat myös oppia tanssin saloja.

Fordon ei selkeästi ole ainoa jota ottaa nupista

2 kommenttia

  1. mistä tän pelin saa :3


    • Tavallisissa pelikaupoissa en ole ko. nimikkeeseen tainnut törmätä, mutta eiköhän inter netsin laaja liikevalikoima palvele tässäkin tarkoituksesa! Ebaysta, jos ei muuten.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: