h1

Queen Teen: The Clique

15 joulukuun, 2009

Queen Teen: The Clique (DS)
Panvision.com

Lyhyesti: Ei ole mikään Mean Girls tämä

Anka nappasi Queen Teen: The Cliquen kuriositeettiosastoon puhtaasti nimen perusteella, sillä kuningatarteineistä ja klikeistä kertova peli on varmasti mieltäylentävä ja elämäniloa pidentävä kokemus. Internets osasi kuitenkin fiksuna kertoa, että peli pohjautuu suosittuun Lisi Harrisonin nuortenkirjasarjaan, ja koska kirjoista on tehty jopa (straight-to-DVD-)elokuva, kenties tuotantoarvot tämän tekeleen kohdalla ylittäisivät ainakin My Boyfriendin? Pelkoa siitä, että sisältö onnistuisi yllättämään positiivisesti vaikkapa tervehenkisellä omanarvontunteen tavoittelulle voinee kuitenkin viskata autuaana romukoppaan, sillä alkuperäismateriaalin luojan CV:ssä komeilee sellaisia ihmiskunnan huippusaavutuksia kuin MTV:n Room Raiders. Annan tämän ajatuksen hetkeksi laskeutua. Room Raiders. Tästä on hyvä aloittaa.

Perustui peli kirjoihin tai ei, pääosassa on pelaaja ja tällä kertaa nimeän teinityttöhahmoni enteilevästi Sephirothiksi, sillä Sephirothille eivät pikkumissit ryttyile, eihän niillä ole edes yhtä tuuhea tukka! …Pelillä tosin on ilmiselvästi eriäviä mielipiteitä asian suhteen, sillä jo ensimmäisenä päivänä koulun ovilla (daa, Sephiroth on tietysti ~uusi oppilas~) saan pikakurssin koulun saloihin: kaikki kuuluvat klikkeihin, ja niihin päästäkseen Sephirothin pitäisi sekä tehdä erinäisiä palveluksia että kerätä kuumia juoruja, unohtamatta tietenkään kaikista olennaisinta osaa koulunkäynnistä, oikeiden vaatteiden valintaa. Pfft, ehkä informaatiota jakanut avulias Blondi vetää liikaa kokkelia ja on suosiontavoittelun sokaisema, sillä Sephiroth ei pukeudu ketään varten! SEPIPOT SMASH! Sephiroth menee tekemään lukujärjestyksen! Sephiroth valitsee matematiikkaa ja rättikässää! Sephiroth yrittää puhua aulan nätille brunetelle… … … mutta Blondi näyttää sittenkin puhuneen totta, koska kukaan ei suostu edes noteeraamaan Sephirothin olemassaoloa niin kauan kuin tällä on yllään tavalliset farkut ja t-paita. Voi tätä häpeän määrää! Sephiroth ryntää ensimmäiselle tunnilleen itku puserossa ja saa kympin monimutkaisen viisikulmion kasaamisesta. Geometria auttaa sydänsuruihin.

Onneksi outoja hiusvärejä ja perunamuusista rakennettuja linnoja suosivat Eccentrix-klikin tytöt toivottavat Sephirothin rumine vaatteineen omiensa pariin, mutta ennen kunnon klikkiytymistä täytyy hänen liimailla julisteita, noutaa unohdettu USB-tikku ja harrastaa juoruilua saadakseen kutsun viikonlopun bileisiin. Sephiroth victorious! Kätevästi koulun jälkeen voi pikakelata koko viikon suoraan bileisiin, sillä mitäpä Sephiroth opiskelusta kun voi patsastella vilkkuvien valojen välkkeessä! Tässä vaiheessa tosin herää kalvava epäilys että touhuun on yritetty ympätä jonkinlaista juonta, mutta onneksi lyhyen dialoginvaihdon ja vinoleukaisen jannun iskemisen jälkeen valkenee uusi kouluaamu ja luvassa on uusi kierros aivotonta kuutioiden piirtelyä kuvistunnilla. Sephirothilla on kuitenkin missio! Eccentrix-klikki on täysin viime tiistaita, ja hän on päättänyt iskeä kyntensä Matleetteihin! Koska mikään ei ole makeampaa kuin matikkakerho!

Koulun jälkeen Sephiroth rientääkin kiireesti ostoskeskukseen, sillä matematiikkaneroille puhuminen vaatii tottakai oman tyyliinsä. Duh! Innostuksissaan Sephiroth on kuitenkin unohtanut, ettei omista Visaa, Mastercardia eikä senttiäkään käteistä, joten edessä on hikistä puurtamista ostoskeskuksen ruokaloissa. Mutta kas kummaa: osa hommista on itse asiassa aika mukiinmenevän aivottomia ja hauskoja! Sephiroth jumiutuu erityisesti kahvilatyöntekijäksi lämmittämään donitseja ja muffinsseja niin suurella intohimolla, että käärii rupeamasta yli seitsemän sataa dollaria. Sephirothin mieleen on myös tacojen ja tortillojen täyttäminen meksikolaisessa ruokapaikassa, sillä värikkäät tarjottimet ja erilaiset täytekombinaatiot aikarajoineen pitävät yllä hänen silmän ja käden hienomotoriikkaansa. Kaikki muu onkin enemmän tai vähemmän perseestä, joten taskut täynnä kahisevaa Sephiroth siirtyy vaatekauppaan ja poistuu uutta vaatekertaa rikkaampana ja useaa sataa dollaria köyhempänä. Taantuma mikä taantuma?

Seuraavana aamuna matikkaklubilaiset ovat pian Sephirothin uusia parhaita kavereita, ja egoilevat järkkäävänsä kuumimpia bileitä evar. Eccentrix-tytöt puolestaan tuijottavat hämmentyneenä vierestä Sephirothin vaihtunutta tyyliä, mutta viis siitä, kymppejä matikasta repinyt Sephiroth on nyt matleetti! Koska opiskelu on edelleen tylsimyksille, haluaa Sephiroth skipata seuraaviin bileisiin tavatakseen unelmiensa miehen, tuon saman vinoleukaisen RidgeForresterin jota eräs Pretty Committeen jäsen tuntuu vahtivan kuin haukka. Näpit irti lumppu, Sephirothilla ei ole kilpakumppaneita! Mutta vinoleuka ei tunnu ymmärtävän omaa parastaan ja ilta päättyy haikeuteen. Kun aamu jälleen valkenee, tallustelee Sephiroth pyjamassaan vaatehuonetta kohti ja nostellessaan vaatteita rekiltä toiselle, alkaa hän pohtia koko touhun mielekkyyttä. Joka maanantai hän pukeutuu uuden klikin toivomusten mukaisesti saadakseen huomiota ja kutsuja bileisiin, edellispäivän kaverit eivät ole tunnistavinaan ja niskassa polttaa jatkuvasti Pretty Committeen kauneuskuningattarien katse. Koulussa tunteja on kaksi per päivä, välissä yhdentekevä ruokkis, ja kymppien kaiveleminen on yhtä haastavaa kuin lyijykynän tunkeminen omaan silmään.

Haikeana Sephiroth asettaa vaatteet takaisin paikoilleen. Hän valitsee niiden joukosta farkut, t-paidan ja risaiset lenkkarit, ja tekee sen mikä syvällä hänen sydämessään tuntuu todelta ja oikealta: suuntaa ostoskeskukseen, jossa hän onnesta huokaisten asettuu tiskin taakse käärimään tacoja paperiin. Tunnit kuluvat, päivät vierivät, klikit vaihtuvat ja vinoleuat ryytyvät, mutta Sephiroth senkun käärii, käärii ja käärii. Eikä kuule valita yhtään.

vaikea elämä sulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: