h1

High School Musical 3: Senior Year

21 lokakuun, 2009

High_School_Musical_3-_Senior_Year_DSHigh School Musical 3: Senior Year (DS)
Wiki

Lyhyesti: Troy Bolton, laulava atleetti ja apinaboogien kuningas

Ah, High School Musical, tuo aivosolujen pacman ja amerikkalaisen juuston multihuipentuma. Menestysleffasarjaa joko vihaa tai rakastaa, ja ilmeisesti Disney on luottanut siihen että tarpeeksi monen sydämen tykytykset riittävät pelikauppaan asti. Muille alustoille on olemassa lukuisia laulupelejä leffojen aihepiirin huomioonottaen, mutta koska DS:n minimikrofonin kanssa on vaikea emuloida Singstaria näyttämättä suljetulta karanneelta, on sille täytynyt väkertää jotain Aivan Muuta. Ensimmäisenä Kuriositeetissa tarkasteltavana takaperoisesti sarjan kolmas osa, joten tervetuloa East High:in, ensimmäinen musikaalinumero kello kolmessa.

High School Musical 3: Senior Year on käyttikseltään suoraviivainen: pelaaja saa unelmanakin, kun koulun vuosikirjan pakertaminen on pahasti kesken ja itse Taylor ’Aasinaama’ McKenzie tarvitsee apuasi sen kasaamisessa. Idea on oikeastaan ihan toimiva, sillä asetelmastahan saisi aikaan vaikka mitä: aukeavatko nyt ovet East High:n salaisuuksiin, pääseekö pelaaja viettämään kahdenkeskisiä hetkiä suosikkihahmojensa kanssa tai vaikkapa vierailemaan elokuvista tutuilla paikoilla? …No ei ihan; HSM 3 on käytännössä köyhän miehen rytmipeli, johon on tungettu lisämausteeksi persoonallisuuskyselyitä ja erilaisten palkintojen kuten valokuvien ja nimikirjoitusten unlockaamista vuosikirjateeman mukaisesti. Eli ilmeisesti juuri niin päätähuimaavan mielekästä sisältöä kuin Disneyn teinihittielokuvaan perustuvalta peliltä voisikin odottaa.

high-school-musical-3-senior-year-20081104055119453

Konseptilla toisaalta ei ole väliä, jos toteutus toimii. Koska musikaalista on kuitenkin kyse, on jokseenkin loogista että musiikkia on pyritty myös pelissä hyödyntämään: biisit seuraavat samaa kronologista kaavaa kuin elokuvassa, joten pelaaja tanssitetaan läpi sellaisten ikivihreiden kuin Tahon kaiken ja Pojat on selkä. Touchpadilla ohjataan kummalliseen, hymyilevään laatikkoon kiinnitettyä tutkaa, jolla on tarkoitus osua keltaiseen naruun kiinnitettyihin sinisiin pötkylöihin. (Kyllä, homma näyttää yhtä omituiselta kuin kuulostaa.) Naru kiertelee ja kaartelee musiikin tahdissa kuin itämainen käärme ja pötkylät noudattavat laulumelodiaa, joten stylusta saa aikansa pyöritellä pitkien aarioiden aikana, ja silloin tällöin vaihdetaan alaruudulle jossa musiikin tahdissa saa poksautella kuplia, ohjailla oikeanvärisiä kukkia sekä ottaa kiinni koripalloja. No, mikäs tässä, varsinkin kun kokonaisuuden kruunaa koko roskan ajan yläruudulla tanssivat leffahahmot kuten Troy ’Minusta tulee uuden maailman Jumala’ Bolton tai Chad ’Apinamies’ Danforth.

…Paitsi että paratiisiin on driftannut käärme tai toinenkin. Musiikissa huomaa äkkiä olevan jotain kummallista, ja soolojen aikana sen hiffaa: jumaliste, eihän nämä ole alkuperäisversioita alkuunkaan! Biisit kuulostavat jotakuinkin samalta kuin ne Anttilan alelaarista 90-luvulla ostetut halpis-cd:t, joilla joku Joe Pescin roskiksessa asuva los angelesilainen tarjoilija-näyttelijä-laulaja viehkosti ujeltaa tuttujen (joskin huomattavasti karsittujen) melodioiden päälle alkuperäistä mahdollisimman tarkasti matkien. On ymmärrettävää, että esimerkiksi Elite Beat Agentsin kohdalla jälkiäänitetyt biisit tulevat halvemmiksi kuin rojaltien maksaminen viidellesadalle eri ihmiselle, mutta koska kyseessä on Disneyn oma lisenssipeli, tuntuu raitojen uusiminen aikamoiselta spugeilulta. Sharpay ’Wonderbitch’ Evansin soolot muistuttavat vieläpä mystisesti saman leffan Tiara ’Kuka hiton Tiara’ Goldin ääntä, eli tunnelma on latistettu ennen kuin sitä on ehditty edes luoda.

romanttista on

romanttista on

3D-animoitujen taustatanssijoiden funktio on ilmeisesti mukailla musikaalinumerojen kohtauksia, tosin metsään mennään jälleen. Taustat ovat karsittuja, hahmot pökkelöitä, ja mikä parasta, kykeneviä noin kolmeen eri tanssiliikkeeseen akselilla dry hump – john travolta – teinidiscossa piriä vetänyt nörtti. Vaikka esimerkiksi Ryan ’Gaylord’ Evans on jotakuinkin kotonaan nytkyttäessään epileptisesti musiikin mukana, tarjoaa peli kenties laadukkainta viihdettään hahmojen jyystäessä apinaboogieta villin eläimen raivolla samalla kun taustalla soi herkkä balladi. Fuck yeah!

Kun ylenpalttinen musiikki-iloittelusirkus alkaa puuduttaa, voi kääntyä rauhoittavien persoonallisuustestien pariin. Niiden esittämien kysymysten (”Menetkö bileissä puhumaan tuntemattomille?” ”Teetkö mitä tahansa saadaksesi haluamasi?”) perusteella peli kertoo sinulle ketä elokuvien hahmoa eniten muistutat. Tuloksista pidetään jopa kirjaa, minkä avulla voi vilkuilla kenen Wildcatin kanssa kokee eniten sielujen sympatiaa (tosin peli lisää pisteitä hahmoille joka kerran kun testistä eri tuloksen saat, joten lopussa olet yhteensopiva jotakuinkin kaikkien kanssa). Uudelleenpelattavuutta peliin on pyritty saamaan piilottamalla vuosikirjaan kerättävät tavarat nappisuoritusten taakse. Koska rytmipeli ei ole haastavuudella pilattu (lukuunottamatta toisinaan tempperamenttisia kontrolleja), on nämäkin nopeasti läpi hakattu ja pelaaja voi onnitella itseään löydettyään jälleen uuden tarran tai nimikirjoituksen kokoelmiinsa. Jee!

jpdkwk

High School Musical 3: Senior Year DS:llä on siis aika lailla kertakäyttöistä hupia, tai tuskaa niille jotka saavat konvulsioita pelkästä sarjan nimestä. Pientä huijauksen makua on kuitenkin ilmassa kun edes aivotonta viihdettä ei ole tahattoman huumorin lisäksi kehissä, ellei mukaan lasketa valokuvien räpsimistä kesken ankarien tanssibileiden saadaksesi hahmot ikuistettua mahdollisimman vajokissa asennossa. No käyhän se niinkin.

One comment

  1. Kyllä mä voisin Ryanin nimmarin mun vuosikirjaan ottaa ^___^Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: